4½ gange?!?!


Jeg sidder igen med den ambivalente følelse af at have tabt og vundet på samme tid …

Jeg var alene med ungerne i dag da vi spillede StarCraft II. Mig mod ungerne, og jeg fik klø. Totalt. Ja, de var 4 mod 1, men jeg fik heller ikke et ben til jorden – overhovedet! Til sidst var det faktisk lidt svært at holde masken og blive ved med at være den gode taber. De vandt f*ndme 5 gange! I træk! Sgu! … men det er os der har lært dem det, og de var rigtig gode vindere. Ingen hoveren eller pegen fingre – kun et ønske om at næste kamp skulle blive mere lige (de var trætte af at spillet blev så kort når de bankede mig af banen så hurtigt :-S)
I mens vi spiste vores madpakker havde vi en af vores tilbagevendende fælles refleksioner om spil, læring, projektet, klassen og lignende. Her kom vi til at snakke om hvorvidt de kunne mærke en forskel i deres evne til at koncentrere sig og holde fokus efter vi var begyndt at spille Real Time Strategy spil. De var helt klare på, at der var en forskel imens de spillede, men kunne ikke rigtigt finde på eksempler hvor den øgede koncentration og fokus var blevet overført på andre aktiviteter. Indtil jeg spurgte indtil hvor lang tid de arbejdede med “skole”. De var alle bevidste om, at de arbejder 90 minutter ad gangen nu, men de vidste faktisk ikke hvor lang tid de kunne arbejde sidste skoleår. -de var nær faldet af stolene da jeg skrev 20 minutter på tavlen, og vi fik regnet ud at det var en forbedring på 4½ gang.
Jeg synes en af drengene sagde det bedst, da han lænede sig bagud på stolen med et kæmpe smil, kiggede op i loftet og udåndede mens han grinte. “4½  gange!!!

… Desuden tror jeg det er ved at være tid til at skifte spil. 😉


Om Tore Neergaard Kjellow

Tore er stifter og ejer af firmaet Skolen i spil, der holder foredrag, kurser og workshops om spil og gamification. Han er uddannet pædagog, med en baggrund indenfor IT. Siden år 2000 har han arbejdet med spil og læring, og er nu en af landets førende eksperter på området. Tore er erfaren foredragsholder, og har bl.a. talt på New York University, Den internationale spilfestival Counterplay, Danmarks læringsfestival, Danmarks største spilfestival Game Scope og LEGO Education IDEA Workshop.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.