Derude hvor man ikke kan bunde … 1 comment


Ahh – så er vi igang igen! Mandag efter efterårsferien skulle vi alle lige finde takten på ny. Både børn og voksne, men nu er vi atter flyvende.

Vi er startet på at spille Starcraft II – og manner hvor er det fedt! Det er svært, kompliceret og frustrerende på den fede måde. Jeg elsker at vi i denne kontekst kan smide børnene i, i den dybe ende og så lade dem suge til sig, og tilegne sig de nødvendige færdigheder i deres eget tempo (som forøvrigt ofte er ret højt). Vi har gjort det med papirrollespil, The Settlers of Catan og andre spil – det er ikke slået fejl endnu. Når børnene stoler på at de ikke behøver kunne, eller vide det hele fra starten, og at vi er eksperter og nok skal hjælpe dem – så er de med på selv meget komplekse spil der kan give mange voksne sved på panden.
Tror tit vi mister altafgørende mening og kontekst når vi simplificerer verden og systemer i undervisningens navn.


Om Tore Neergaard Kjellow

Tore er stifter og ejer af firmaet Skolen i spil, der holder foredrag, kurser og workshops om spil og gamification. Han er uddannet pædagog, med en baggrund indenfor IT. Siden år 2000 har han arbejdet med spil og læring, og er nu en af landets førende eksperter på området. Tore er erfaren foredragsholder, og har bl.a. talt på New York University, Den internationale spilfestival Counterplay, Danmarks læringsfestival, Danmarks største spilfestival Game Scope og LEGO Education IDEA Workshop.


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One thought on “Derude hvor man ikke kan bunde …