FPS

I fredags startede vi på at spille et nyt spil. En smule kontroversielt måske, men vi er super glade for valget, og håber vi kan vride en masse rigtig god læring ud af det.

Da eleverne fredag morgen fik at vide hvad vi skulle spille kunne de næsten ikke få armene ned. “Fuck hvor fedt!” blev gentaget igen og igen som et mantra i løbet af de første lektioner.

Det er et spil som bl.a.:

• Muliggør at hold på op til 16 mennesker. Så vi forhåbentligt kan fremme hold-følelsen og samhørigheden i klassen.
  • Ubønhørligt kræver samarbejde
  • Kræver visuel opmærksomhed i udpræget grad
  • Foregår i et hæsblæsende tempo, der i den grad kræver udelt opmærksomhed

Efter 2 timers spil i fredags, hvor eleverne skulle forsøge at lære det temmelig komplicerede samarbejde der kræves for at mestre dette spil, havde vi en kort refleksion under spisningen hvor eleverne blev spurgt hvad der var svært i spillet/hvad spillet kræver/træner.

-og manner hvor er de blevet hurtige til at mærke efter hvad der er svært, og spotte hvad de mener de kan lære af det. De havde allerede bidt mærke i, at de bliver udfordret på deres tålmodighed, at spillet kræver respekt for sine medspillere, at det kræver MEGET samarbejde, hurtige reaktioner, og at man hele tiden skal hæmme sine impulser så man kan nå at vurdere om det der bevæger sig ind i ens synsfelt er ven eller fjende. Desuden kommer alle til at lave fejl, så man bliver nødt til at øve sig i at få sagt undskyld, og at tolerere andres fejl selvom de både går ud over en selv og holdet.

Og at spillet kræver fokus og opmærksomhed var de alle enige om. De var også enige om, at det fokus/opmærksomhed det kræver er anderledes end i f.eks. AoEO. Hvor man i AoEO og andre RTS(Real Time Strategy)-spil hele tiden flytter sit fokus rundt, kræver dette spil at man holder sig til ét fokus, og for så vidt ikke lader sin opmærksomhed vandre i bare i øjeblik.

… og så må vi hellere afsløre hvilket spil vi har valgt; I vores optik et af verdens bedste samarbejdsorienterede First Person Shooters (FPS) overhovedet:

Return to Castle Wolfenstein: Enemy Territory.

Spillet er gratis og hvis nogen skulle være interesserede, har vi pakket installationen og det bot-mod vi bruger sammen i en enkelt rar-fil der kan hentes her:

Wolfenstein Enemy Territory 2.60 + Omni-bot 0.81

Vi glæder os allerede til næste spilletime!

Happy fragging
GL HF