At lege gud

Well, well … der er gået lidt tid siden sidste update, og det betyder også at der er sket en del ting. Nu teaser jeg lige lidt, og fortæller, at det største, og fedeste gemmer vi lidt endnu. Just sayin’. 😉

Vi er jo, som vi tidligere har skrevet, færdige med vores første job som selvstændige, hvor vi lavede 2 kick-starter på Skovbyskolen. Det første skrev vi om i Er al begyndelse svær?, det andet har vi ikke hidtil beskrevet. Det var, hvis vi selv skal sige det, et rigtigt fedt forløb om moral, etik og demokrati i en 5. klasse.

DSC_0138

Eleverne skulle spille det fantastiske god game Black & White 2 i hold,  diskutere de moralske og etiske problematikker de løb ind i, og tage demokratiske flertalsbeslutning på baggrund af deres diskussioner. De skulle både spille i små hold af 3, og samlet på klassen. I matematik forsøgte vi os med noget nyt. Det har altid været en grundpræmis for os, at eleverne skal have reel anvendelse af det faglige stof i spillet, så forud for hvert forløb sidder vi normalt med lærerne og laver det vi kalder Portal-opgaver der skal vise eleverne hvordan de kan bruge det faglige stof til at få en fordel i spillet. I dette forløb vendte vi den process på hovedet og spurgte eleverne hvilke udfordringer de havde i spillet, og hvilke matematiske færdigheder de følte de havde brug for, for at blive bedre til at spille. Det gik over al forventning, og matematiklærer Martin endte med et lækkert forløb med ressource styring i regneark, statistik og analyse, og fortæller at “[Eleverne] har fundet ud af at matematik kan beskrive hverdags ting”, hvilket vi synes er den vildeste succes. Vi kan selv huske hvordan matematik for os, som børn, var et mystisk kodesprog der kun hørte til i klasseværelset.

DSC_0115

Derudover, så har vi taget os tid til opdatere vores hjemmeside (hvis ikke I allerede har opdaget det, så tag lige en rundtur), og i den forbindelse vil vi meget gerne have lov at namedroppe Michael Poulsen og Cecilia Sigurdsson som har hver især har brugt masser af tid og energi på at guide os i designet af siden, og Alona Ellervee som har taget de lækre billeder. Tusind tak alle tre! 🙂

Vi vil forøvrigt meget gerne have feedback på vores nye hjemmesidedesign, så smid endelig en kommentar nedenfor. 🙂