Nyt år – nye udfordringer – nye vanskeligheder


Vær velkommen

Vores skoleår er så småt begyndt og vi møder allerede nu nye udfordringer…

Vi har sagt velkommen til to nye elever i GBL-klassen og vi er nu 6 elever og to lærere.

Det er dejligt med nye ansigter og vi glæder os til at komme igang med vores første emne og spil.
Vi har valgt at starte året med at spille Robot Arena II som er et spil, hvor man kan bygge sine egne robotter og kæmpe med dem mod hinanden. Måske er der nogen der har set Robot Wars på tv?
Vi har booket Skovbyskolens Lego Mindstorms og vi glæder os til at arbejde både virtuelt og in real life med at bygge og programmere.

Vi havde forestillet os at vi bagefter ville tage hul på et nyt MMORPG, men det løb vi så ind i den første vanskelighed. De fleste MMORPG er designet til at have grupper, parties, eller fellowships på max. 6 spillere. Og nu er vi jo 8.

Vi er overbevist om at en af grundende til at GBL virker er at vi som undervisere deltager i spillet og kan være eksperter i spillet. Det dur jo ikke hvis man kun kan være 6 spillere på et hold…

What to do?

Vi har ikke en løsning – men vi leder efter en… – hjælp gerne hvis I kan?

En anden vanskelighed dukkede op, da vi planlagde et andet forløb som skal handle om spil-historie. Vi ville gerne ud og se og prøve nogle gamle arkademaskiner. Vi fandt ud af at der i Ikast ligger et privat museum der har samlet alle mulige arkademaskiner.

Vi skrev selvfølgelig en mail til http://www.playright.dk/museum/ og endte intetanende midt i et battle af episke dimensioner…

Her er hvad Rune Keller, indehaver af Spilmuseet svarede på vores mail angående et besøg på hans fantastiske museum:

Hej.

Tak for interessen. Jeres projekt ser interessant og sympatisk ud.

Hvis du har kigget lidt på vores situation, så ved du at vi efter 11 år nu har lukket for offentlig adgang per 1. januar 2013, og herfra kun tager aftalte private gruppebesøg.

Det er bestemt ikke noget der er sket med vores gode vilje. Myndighederne i form af stat og kommune har groft sagt gjort alt der har stået i deres magt, for at tvinge os til at lukke.

Det er på trods af – eller nærmere på grund af – at vi løser den opgave med indsamling, bevaring og tilgængeliggørelse af computerspil, som Folketinget ved lov vedtog som statens opgave tilbage i 1998, men som de statslige institutioner sidenhen har syltet totalt.

Det skal på papiret se ud som om staten anerkender computerspil og betragter det som et kulturelt medie på linie med film og bøger, men i praksis vælger man bevidst at destruere spillene, og i stedet bruge endnu flere midler på andre medier, som man synes er finere. Og det bryder man sig bestemt ikke om, at nogen sætter spørgsmålstegn ved eller fokus på.

Vi har som konklusion på denne ekstreme modvilje valgt, at tilbudet om private gruppebesøg ikke gælder for statslige eller kommunale institutioner eller afarter heraf, og deraf må vi også afvise jer.

Det håber vi I har forståelse for, og anbefaler at I retter utilfredshed hermed til Kulturministeren og/eller borgmesteren i Ikast-Brande Kommune, som er de direkte ansvarlige herfor.

Mvh.
Rune

Se også Berlingske Tidende:

http://www.b.dk/kultur/spillet-er-ude

Det er bare øv….
Der er flere øv ting i det.
Selvfølgelig er det først og fremmest træls at vi ikke kan komme på besøg og vise ungerne hvordan man spillede da mor var knægt – hang ud på Chicken and Burger og tævede hinanden i Donkey Kong.
En anden og mere alvorlig øv-ting er jo at staten tilsyneladende ikke passer sit job og at der tilsyneladende hersker en sorterings kultur, der lugter at smagsdommeri og af at nogle ting er finere end andre…

Det er sku da øv og ikke i orden….

Vi holder øje med Rune og Spilmuseet og håber, at nogen kommer til fornuft og giver engagementet løn som fortjent og lever op til de aftaler, der er indgået!
Rune Kellers historie minder mig lidt om de gamle arkade maskiner, hvor spillene ikke kunne vindes. De blev bare sværere og hurtigere indtil man døde.
Hvorom alting er, hepper vi på Rune og spilmuseet for the greater good!

Det var vanskelighederne og lidt galde, der lige skulle spildes på jer.

Det er stadig søndag og rundt om hjørnet lurer en ny uge med fuldt hus i GBL-klassen på Columbusskolen, med nyt forløb, nye achievements og nyt spil.

God søndag, godt nytår og GG

 


Om Tore Neergaard Kjellow

Tore er stifter og ejer af firmaet Skolen i spil, der holder foredrag, kurser og workshops om spil og gamification. Han er uddannet pædagog, med en baggrund indenfor IT. Siden år 2000 har han arbejdet med spil og læring, og er nu en af landets førende eksperter på området. Tore er erfaren foredragsholder, og har bl.a. talt på New York University, Den internationale spilfestival Counterplay, Danmarks læringsfestival, Danmarks største spilfestival Game Scope og LEGO Education IDEA Workshop.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.