Ready, set, game!


Så er vi i luften igen!

I de sidste 2 uger har vi brugt rigtigt meget tid på at blive parat til at sende 6.b på Skovbyskolen afsted på deres første spilbaserede skoleeventyr. Vi, underviserne, og ikke mindst eleverne, glæder sig som var det juleaften – ej – jeg ved faktisk ikke hvor meget underviserne eller eleverne glæder sig …
Vi glæder os helt vildt, og vi håber at de andre også gør det! 😉

Vi har i samarbejde med lærerteamet valgt at vi skal spille Torchlight II. Det er jo en gammel kending for os og det bliver sjovt at være vidne til nye spilleres fascination af spillet…
Efter 1. dobbelt modul i 6.b hvor vi brugt tiden på at introducere eleverne til begreberne GBL og gamification, samt en snak om hvordan man kan lede efter læring, fik vi hængt både alfabet, virtue-coin scoreboard og progressbars op i klassen.

Ups! Vi glemte at tage et billede af alfabetet, så indtil videre må I nøjes med et mockup! 😉

Hvis du skulle få lyst til at downloade en pdf med alfabetet kan det gøres her: download

Progressbar’en studeres i spisepausen

Allerede inden timen var begyndt startede vi med at uddele virtue coins til de elever, der kom ind og sad på deres pladser når klokken ringede.
Vi har i samarbejde med teamet valgt at starte med få eleverne gjort opmærksomme på hvor vigtigt det er at komme til tiden. Derfor får alle, der er klar til undervisning når klokken ringer, en virtue coin.
Det havde allerede god effekt i den første time og da det var ros til dem, der kunne og ikke skæld ud til dem der ikke kunne, startede vi timen med smil på læben og enighed om at et af de nye mål i klassen, er at komme ind til tiden.
Virtue coin er en virtuel valuta som man kan bruge i klassen til at købe sig goder. I 6.b kan man f.eks købe 5 min. pause til sin gruppe eller købe spilletid.
Men mere om det senere…

Vi glæder os som sagt og nu er det snart nu… 😀

… eleverne har stadig ikke prøvet kræfter med spillet, men vi har et helt lokale der bare venter på dem! 😉


Om Tore Neergaard Kjellow

Tore er stifter og ejer af firmaet Skolen i spil, der holder foredrag, kurser og workshops om spil og gamification. Han er uddannet pædagog, med en baggrund indenfor IT. Siden år 2000 har han arbejdet med spil og læring, og er nu en af landets førende eksperter på området. Tore er erfaren foredragsholder, og har bl.a. talt på New York University, Den internationale spilfestival Counterplay, Danmarks læringsfestival, Danmarks største spilfestival Game Scope og LEGO Education IDEA Workshop.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.