Retro

“Det’ underligt, at sådan et gammelt spil kan være sjovt!”

Vi er nu igang med vores første forløb. Vi er begyndt at gennemgå computerspillets historie, med stærk assistance fra den gode Jakob Stegelmann. I den forbindelse skal vi selvfølgelig også prøve at opleve flere af de gamle spil på egen krop. Ungerne har prøvet at spille PONG. Det var de svært optagede af, og det var ikke nemt at lægge kontrollerne til beige kasse med de primitive *beeep* lyde fra sig.

PONG er dog bare en curiositet, der skal opleves. Det første rigtige spil vi har gang i, er Atomic Bomberman. En 90′-er implementation af det klassiske arcade-spil DynaBlaster. Atomic Bomberman er abandonware og kan hentes gratis på mange hjemmesider. Hvis du skulle have lyst til at kaste nogle bomber kan du også hente den version vi bruger, komplet med .reg filer til at fixe farverne på win7, og med en ipx-wrapper, der kan få multiplayer over netværk til at fungere på nyere versioner af windows uden IPX:

GBL-klassens Atomic Bomberman

Eleverne var noget skeptiske i starten, men da vi først kom ordentligt i gang, og de værste tekniske udfordringer ved at skulle have et så gammelt spil til at køre på moderne computere var overstået, blev de helt vilde med det. Der har sjældent været så god stemning og så højt humør under spiltimerne som der er lige nu.

Når det så er sagt, så efterspørger ungerne dog allerede om ikke vi også skal spille nogle mere komplekse og moderne spil på et tidspunkt – og selvfølgelig skal vi det. Vi skal bare lige have lagt et historisk fundament først. 🙂

Og så havde jeg vistnok lovet at skrive lidt om hvad der var i de fine kasser fra SteelSeries, som nogle af jer måske har læst om på sidste blog-indlæg; Lige om lidt …

I kasserne var der:
12 super lækre Siberia V2 headssets i forskellige farver
12 vildt fede APEX keyboards
12 KANA-mus
12 musemåtter

Der var vild jubel, og flere af børnene sammenlignede oplevelsen med juleaften.

Hverken voksne eller børn kunne få armenene ned (de hænger deroppe endnu)

Og så er det vist forøvrigt på sin plads at sige tak!

… Ja, ja … jeg ved godt at SteelSeries er et dansk firma, men Henning skrev altså til os på svensk, og så kommer takken altså også på svensk. Sådan må det være! 😉

… og sådan tager emballagen fra alle de rare sager sig ud når man har så travlt med at gramse på det nye gear, at man ikke har tid til at rydde op. 😉