Spændingen stiger 2 comments

Øh … var det ikke meningen, at de to undervisere skulle holde hovedet koldt, styre det sociale rum og sørge for den gode stemning mens vi spiller?

Den forgange uge har vi kastet os ud i at forsøge at træne samarbejde i Torchlight II (se evt: Så meldte frustrationen sig igen … ). Det har været udfordrende! Udfordrende for os at skulle kunne træde ud af vores egen opslugthed (er det et ord?) af spillet for at styre det sociale rum, og udfordrende for eleverne at skulle navigere i et nyt spil, ny verden, og samtidig udfordres på at dele goder, vente på hinanden, hjælpe hinanden og stole på hinanden – alt sammen imens spillet banker afsted i et lysshow af farver, former og monstre fra alle sider  i et tempo hvor man næsten kan blive forpustet. Jeg er ikke i tvivl om at både børn og voksne har gjort alt hvad de kunne, og okset sig flade og trætte på opgaven. Dén del er gået godt. Jeg tror bare, at vi som voksne bliver nødt til at slippe spillet en lille smule mere, og bruge den overskydende opmærksomhed på at tage toppen af anspændtheden når spillet kører. Vi skal bruge mere energi på at holde den gode stemning, og forsøge at blive mindre fanget af spillet. Det er bare svært når spillet er SÅ fedt og spændende.

Gad vide om der nogensinde er nogen der har haft det sådan med et af de læringsspil man typisk ser anvendt til undervisning?